Aanleveren materiaal

NDC aanlevering en verwerking van drukmateriaal

Complete pagina’s voor uw krant kunnen altijd worden aangeleverd via onze volledig beveiligde servers. Vooraf worden naamgeving van pagina’s en specificaties afgestemd, waarna de bestanden automatisch worden gecontroleerd en verwerkt.

sFTP-server

  • Bij de drukplanning van uw krant wordt ook de aanlevering van pagina’s besproken. Inloggegevens en upload-protocol worden tijdig toegezonden, zodat u de Certified PDF-pagina’s kunt aanbieden via onze sFTP-server met grote capaciteit, snelle verbindingsmogelijk-heden en voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken.

Controle en verwerking

  • Pagina’s met de juiste naamgeving en specificaties worden volledig automatisch gecontroleerd en door onze systemen verwerkt. U kunt vooraf een proefpagina sturen om de gehanteerde specificaties te laten checken, daarna kunt u op elk moment van dag of nacht de Certified PDF-pagina’s aan ons versturen. 

Naamgeving pagina’s

  • Losse pagina’s met de volledige naamgeving en nummering volgens onze opgave kunt u uploaden naar onze sFTP-server. Er is geen inslagschema o.i.d. nodig: alle pagina’s worden automatisch op de juiste positie geplaatst. Gebruik van de spreadpositie graag reserveren; een spread-pagina krijgt alleen het nummer van de linkerpagina; het nummer van de rechterpagina vervalt.

Klik hier voor de zetspiegel en specificaties.

Kwaliteitseisen

  • Paginabestanden dienen als ‘Certified PDF’ los van elkaar te worden verzonden met de juiste naamgeving; zonder witmarges en/of aflopende elementen. Foto’s en steunkleuren aanleveren als full colour. Geen zwarte teksten opbouwen in kleuren.
  • Het te gebruiken kranten ICC-profiel is ISOnewspaper_26v4 ( FC ). Zie www.printarena.nl/submenu/advertenties/advertenties-dagbladen/kleurprofielen/ De afmeting van het Certified PDF-document dient overeen te komen met de zetspiegel en het materiaal dient zonder paskruisen, snijtekens, strippen, etc. te worden aangeleverd. Het te gebruiken PDF-creatieprofiel is NewspaperAds_1v4.
  • Informatie over het opstellen van een Certified PDF vindt u op: www.printarena.nl/submenu/advertenties/advertenties-dagbladen/pdfcreatiesettings/ .
  • Klik hier voor alle specificaties.Mocht de PDF niet aan onze voorwaarden voldoen, dan kan uw opdracht uitsluitend voor eigen risico verwerkt.

Tip over handig upload-programma

  • Voor het uploaden van grafische bestanden hebben wij goede ervaringen met “FileZilla”, een gratis te downloaden programma. Gebruik dan servernaam ‘ftp.ndcnet.nl’ en protocol ‘sFTP’. Maar u kunt ook via elke standaard-browser uploaden: Klik hier

FileZilla is een opensource-FTP-programma voor Windows, Mac, Linux en FreeBSD. FileZilla biedt de mogelijkheid tot een veilige verbinding, zo is er ondersteuning voor SFTP over SSH en FTP over SSL/TLS. (bron: Wikipedia)

Geen inslagschema nodig: pagina’s automatisch op de juiste positie »

Ⓒ 2019 NDC mediagroep BV.